Våra kurser

Vårt kursutbud är uppdelat i kurser för privatpersoner och företag. Företagskurserna hittar du längre ned på sidan.

Privatkurser

Naturligtvis erbjuder i nuläget en grundläggande barmarksutbildning för privatpersoner och grupper där vi går igenom de absoluta hörnstenarna i skog och naturliv. Så småningom kommer också en längre fördjupningskurs och en vinterdel finnas tillgänglig.

Kurs 1: ”En dag i skogen”

Den grundläggande kursen är till för alla människor som rör sig i skog och mark, eller vill börja göra det. Den kräver inga som helst förkunskaper och är anpassad för alla som har ett intresse av att röra sig ute i skog och natur. Så oavsett om du ska ut och plocka svamp över dagen, planerar en längre vandring, åker ut och campar med familjen eller kanske bara vill utöka din redan breda kunskap om att vistas och ta hand om sig själv i naturen är detta någoting för dig. Kursen genomförs i ett skogsområde utanför Uppsala, vid större bokningar och sällskap finns möjlighet att vi kan flytta kursen till er.

Vad som ingår:

  • Knivutbildning: Lär dig att, på ett säkert sätt, hantera och arbeta med din kniv.
  • Eld: Kunskap att göra upp eld med olika metoder, tex eldstål, bågdrill.
  • Vatten: Vart hittar vi rent vatten, hur renar vi vatten?
  • Orientering: Grundläggande kunskaper i orientering i skog och mark med och utan kompass.
  • Provisorisk bivack: Lär dig att bygga en nödbivack.
  • Lunch: Vi bjuder på en enklare lunch tillagad över öppen eld.


Krav:
15 år, yngre i målsmans sällskap.
Försäkring: Er egna hemförsäkring gäller.
Meddela eventuella allergier, vegetarisk kost eller motsvarande i anmälan.

Övrigt:
Hela kursen sker utomhus, vilket innebär kläder efter väder. Vi tillhandahåller all kursmateriel, men vill du ha med dig din egna kniv så går det naturligtvis bra.
Max antal deltagare: 15 personer.

Visa mer »

Pris: 995 kr per person.


Boka

Företagskurser

Naturligtvis erbjuder också lagutveckling och teambuilding för företag. Med stor flexibilitet, möjligheter att skräddarsy aktivitet och utbildning hjälper vi dig och din arbetsgrupp att jobba som ett lag, ge och ta emot feedback och lära känna varandra.

Grundpaketet (4h)

Detta är vår grundläggande skogs- och överlevnadsutbildning där vi går igenom grunderna för att överleva ute i naturen med praktiska övningar både enskilt och i grupp.

Vad som ingår:

  • Lunch/middag:: Vi lagar er lunch eller middag över öppen eld.
  • Lagutveckling:: Med olika typer av samarbetsövningar kommer ni att få jobba tillsammans och behöva samarbeta på sätt som går långt utanför de vardagliga situationerna.
  • Kommunikation:: Vi går igenom grunderna för att ge och ta emot feedback. Här får ni också öva och pröva dessa metoder för att förbättra er interna kommunikation och utveckla er arbetsgrupp.


Krav:
Försäkring: Er egna hemförsäkring/företagsförsäkring gäller. Meddela eventuella allergier eller vegetarisk kost, motsv i anmälan.
Övrigt:
Grundpaketet är ett förslag på hur en eftermiddag/kväll skulle kunna se ut. Vi vill naturligtvis att ni skall få ut så mycket som möjligt av er lagutveckling eller kickoff, därför så är vi mycket flexibla avseende tider, mat, svårighetsnivå etc. I samråd med Er skräddarsyr vi gärna eventet så att det skall passa just Era önskemål.
Hela kursen sker utomhus, vilket innebär kläder efter väder. Vi tillhandahåller all kursmateriel.

Visa mer »

Pris: Kontakta oss för offert.


Boka